Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства-забруднювачі з чотирьох районів Запоріжжя збільшили сплату екоподатку до 80 мільйонів

, опубліковано 28 липня 2021 о 09:50

За перше півріччя від суб’єктів господарювання і мешканців Вознесенівського, Дніпровського, Заводського та Хортицького районів до бюджетів усіх рівнів надійшло 4 мільярди 56 мільйонів гривень. Як зазначив начальник Вознесенівського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС в Запорізькій області Василь Рахуба, із загальної суми надходжень майже 2 мільярди 300 мільйонів гривень спрямовано до місцевого бюджету.

В свою чергу, начальниця Вознесенівського відділу податків та зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС в Запорізькій області Наталя Будревич зазначила, що фахівці служби здійснюють контроль за сплатою податків, що безпосередньо впливають на поповнення місцевих бюджетів. Для роз’яснення актуальних питань застосування податкового законодавства щодо адміністрування податку на майно, рентної плати та екологічного податку, податківці здійснюють виїзні зустрічі на підприємствах.

Протягом 2021 року особлива увага приділяється підприємствам, що займаються зберіганням, купівлею та реалізацією палива. Крім того, постійно проводиться моніторинг за правильністю поводження з особливо небезпечними відходами (люмінісцентні лампи, акамулятори тощо) та передачею їх на утилізацію спеціалізованим підприємствам, які мають відповідну ліцензію.

Разом з тим, податківці здійснюють всебічний аналіз діяльності підприємств та поетапну інвентаризацію наявних об’єктів оподаткування, оцінку рівня і дисципліни сплати екологічного податку. Особливу увагу наразі приділяють медичним закладам охорони здоров’я. Результатом роботи в цьому напрямку є залучення нових підприємств як платників екологічного податку та забезпечення додаткових надходжень до бюджету. В цілому, від платників, які знаходяться на обліку в Вознесенівському, Дніпровському, Заводському та Хортицькому районах надійшло 80 мільйонів гривень екологічного податку до бюджетів всіх рівнів, тоді як минулого року цей показник складав лише 600 тисяч гривень.


Вознесенівський сектор організації роботи