Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детально про облік доходів та витрат: Податковий вебінар для ФОПів

, опубліковано 13 вересня 2021 о 14:05

Ведення обліку доходів і витрат фізичними особами-підприємцями – такою була тема вебінару,  що днями відбувся у рамках проекту «Створення та впровадження системи інформаційно-консультаційного забезпечення бізнесу Бердянської міської територіальної громади».

Спікером з цього питання виступив начальник Бердянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Прошутінський.

Під час вебінару він розповів, яким чином ФОП-платники єдиного податку першої-третьої груп ведуть облік доходів та витрат, чи зобов’язані підприємці на загальній системі оподаткування вести облік доходів і витрат за Типовою формою, затвердженою наказом Мінфіну від 13.05.2021 № 261, та чи необхідно її реєструвати в контролюючих органах.

Також представник податкової служби нагадав, яка відповідальність передбачена за неведення або неналежне ведення обліку доходів і витрат ФОПами. Крім того, Олександр Прошутінський детально зупинився на правилах ведення форми, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізичними особами-підприємцями і фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та наприкінці відповів на запитання слухачів.