Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне декларування під час «гарячої лінії»

, опубліковано 15 вересня 2021 о 11:21

Нещодавно за участі начальника Запорізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Антоніни Оніщенко пройшов сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації фізичними особами.

Під час телефонного спілкування Антоніна Оніщенко звернула увагу платників, що з 1 вересня 2021 року громадяни мають право легалізувати своє майно та статки. Це може бути нерухомість, валюта або цінні папери, при придбанні або отриманні яких не сплачувалися податки.

Також громадяни цікавилися, що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування, які активи можна задекларувати, які ставки одноразового збору та терміни сплати.

На всі  поставлені питання у ході «гарячої лінії» були надані вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства України.

Також представниця податкової служби наголосила, що громадянам, які скористаються правом на одноразову добровільну декларацію та із задекларованих активів сплатять збір, держава гарантуватиме звільнення від відповідальності за несплату податків.