Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Запорізькій інспекції телефоном відповідали на питання про РРО та ПРРО

, опубліковано 20 жовтня 2021 о 09:11

У Запорізькій ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО та ПРРО».

На питання платників відповідав начальник Запорізької ДПІ Головного управління ДПС у Запорізькій області Сергій Волошин. Можливо, серед запитань ви знайдете ті, що переймають і вас, тож надані відповіді будуть корисними саме вам.

Питання: Чи необхідно застосовувати РРО платникам єдиного податку при торгівлі на ринку?

Відповідь: Платники єдиного податку I групи у своїй діяльності РРО не застосовують. При цьому, звертаю увагу, що фізичні особи-підприємці, які здійснюють роздрібний продаж товарів в магазинах та об’єктах ресторанного господарства, які розташовані на території ринку, не можуть бути платниками єдиного податку першої групи, та відповідно зобов’язані застосувати РРО в залежності від виду та обсягів здійснюваної діяльності.

Питання: Хто може отримати безкоштовне програмне забезпечення від податкової служби?

Відповідь: Отримати програмне забезпечення від Державної податкової служби можуть усі користувачі безкоштовно та за власним бажанням. Уся актуальна інформація щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також форм електронних документів для них, які застосовуються користувачами для реєстрації/перереєстрації/скасування реєстрації ПРРО, розміщена на офіційному вебпорталі ДПС у банері «Програмні РРО».

Питання: Чи необхідно скасовувати апаратний РРО та реєструвати програмний?

Відповідь: Законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання одночасно з апаратним програмного РРО.

Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати.