Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бердянські податківці продовжують роз'яснювальну роботу щодо одноразового добровільного декларування

опубліковано 23 жовтня 2021 о 10:32

Днями начальник Бердянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Прошутінський провів чергову "гарячу лінію" з питань одноразового добровільного декларування.

Як наголосив Олександр Прошутінський, подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларування здійснюється добровільно і лише у разі, якщо особа має активи, які підлягали оподаткуванню та з яких не були сплачені податки. При цьому декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Цього разу у своїх дзвінках громадяни цікавилися про таке: як можна подати одноразову спеціальну декларацію та які відомості необхідно зазначити у декларації, чи потрібно зазначати в одноразовій декларації інформацію про походження активів, чи проводиться контролюючим органом перевірка одноразових добровільних декларацій та чи мають право посадові особи розголошувати інформацію, яка зазначена у добровільній декларації?

Нагадуємо, у бердянській податковій інспекції "гаряча лінія" з питань одноразового добровільного декларування працює щосереди за телефоном: (06153) 3-84-67.

Бердянський відділ податків і зборів з
фізичних осіб та проведення камеральних перевірок
Головного управління ДПС у Запорізькій області