Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізьким роботодавцям нагадали про дотримання гарантій з оплати праці

, опубліковано 19 листопада 2021 о 13:15

Днями за участі начальника Вознесенівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Олени Шишкіної та головного державного інспектора Юлії Агейчик, спільно зі спеціалістами районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району, Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, відділу праці управління з питань праці Запорізької міської ради відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати у режимі онлайн.

У ході зустрічі заслуховувались представники підприємств, у яких наявні ознаки мінімізації витрат на оплату праці за підсумками першого кварталу 2021 року.

Під час конструктивного діалогу учасники комісії обговорили проблемні питання, які стосувались запрошених підприємств, та намітили шляхи їх вирішення.

Олена Шишкіна закликала присутніх роботодавців дотримуватися норм чинного законодавства, не використовувати різні способи мінімізації заробітної плати, уникати укладення цивільно-правових договорів у випадках, коли фактично використовується восьмигодинна праця найманого персоналу.

Фахівець управління з питань праці Запорізької міської ради також нагадала про відповідальність за порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Крім того, запорізьким роботодавцям розповіли про запровадження одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.