Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зв'язку із регіонами: мешканці Нововасилівської, Приазовської та Олександрівської громад зустрілись із податківцями

, опубліковано 26 листопада 2021 о 11:21

Фахівці податкової служби провели зустріч із представниками Нововасилівської, Приазовської та Олександрівської територіальних громад. У платників накопичилось чимало запитань щодо оподаткування, тому захід був насиченим та інформативним.

Відкриваючи засідання, начальник Приазовської ДПІ Олексій Бабак розповів про переваги дистанційної взаємодії з податковою службою та можливості Електронного кабінету платника. Керівник інспекції наголосив, що сьогодні вже немає потреби здавати звітність у паперовому вигляді – набагато зручніше та швидше робити це онлайн.

Під час зустрічі начальниця Якимівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Тіхтілова О.В. наголосила на необхідності ефективніше використовувати наявні резерви для збільшення дохідної частини бюджетів, у тому числі за рахунок легалізації найманої праці та вдосконалення обліку платників майнових податків. Також мешканці громад дізналися про перебіг кампанії одноразового добровільного декларування та з’ясували, як можна задекларувати активи, з яких не були раніше сплачені податки.

Крім того, обговорювались питання адміністрування місцевих податків і зборів, проведення звірок землевласників та землекористувачів громад. У ході обговорення завідувач Якимівського сектору по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Валентина Власова зазначила, що погашення боргових зобов'язань із земельного податку є додатковим джерелом наповнення місцевих скарбниць.

Наостанок податківці звернули увагу на особливості застосування програмних РРО та нагадали про переваги використання електронних сервісів ДПС.