Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як встановити ПРРО на смартфон вивчали в Оріхівській та Гуляйпільській інспекціях

опубліковано 28 січня 2022 о 14:47

Фахівці Центру обслуговування платників Оріхівської та Гуляйпільської ДПІ проводять для підприємців практичні навчання зі встановлення та використання програмних реєстраторів розрахункових операцій на мобільних електронних пристроях.

У зручності реєстрації програмного РРО переконалися підприємці, які завантажили безкоштовне програмне рішення ДПС України на телефон з операційною системою Android. За участю старшого державного інспектора платники податків зареєстрували ПРРО у контролюючому органі через приватну частину Електронного кабінету та разом розібралися із інтеграцією програмного РРО з платіжними терміналами. За допомогою смартфону зі встановленою программою ПРРО-каса відкрили зміну, сформували чеки та підсумковий звіт, та кожен створений чек перевірили в Електронному кабінеті.

Під час навчання платники ознайомилися з електронними сервісами податкової служби та переліком їх функціональних можливостей.

Фахівці акцентують увагу на тому, що ПРРО значно спрощують ведення бізнесу, адже вся звітність відправляється до ДПС автоматично. Крім того, електронні податкові сервіси за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з ДПС та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності.

Також за допомогою сервісів «InfoTAX», «ЗІР», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію.

Разом з тим, податківці роз’яснюють особливості декларування активів громадян, які не були оподатковані.

Оріхівський сектор організації роботи
організаційно-розпорядчого управління