Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Пологівської ДПІ проводять тренінги для платників

опубліковано 18 лютого 2022 о 08:36

Пологівські податківці системно проводять тематичні тренінги для платників податків, які потребують роз'яснень та практичної допомоги з тих чи інших питань.

Найчастіше пологівці звертаються стосовно декларування доходів, одержаних у 2021 році. Під час тренінгів спеціалісти податкової служби допомагають платникам у заповненні нової форми річної податкової декларації про майновий стан та доходи, при цьому зазначають, що подати її можна як у паперовому вигляді особисто або уповноваженою особою, так і через Електронний кабінет за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС. Термін подання декларації − до 30 квітня 2022 року.

Тим, хто ще не опанував Електронний кабінет платника, фахівці допомагають зі створенням електронного ключа і детально пояснюють, як працювати з податковими онлайн-сервісами.

Спілкуючись із фізичними особами-підприємцями, фахівці ДПІ зосереджують увагу також на обов’язковому застосуванні РРО та/або ПРРО з 1 січня 2022 року, допомагають встановити ПРРО на ґаджет та зареєструвати його в контролюючих органах за допомогою того ж таки Електронного кабінету.

Наприкінці зустрічей відвідувачі отримують інформаційні буклети та листівки з роз'ясненнями щодо застосування РРО/ПРРО, щорічного декларування та одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів.