Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі податківці долучились до панелі освітніх зустрічей для представників громад та бізнесу з прифронтових і тимчасово окупованих територій

, опубліковано 29 травня 2023 о 10:28

У Запоріжжі стартувала серія освітніх зустрічей для представників малого і середнього бізнесу та керівників територіальних громад. Організатори заходів –  Запорізька облдержадміністрація та Державна організація "Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області", поставили на меті допомогти громадам та підприємцям зорієнтуватися в економіко-правових питаннях, відповіді на які потрібно мати вже сьогодні, аби відновлення регіону після деокупації проходило планомірно та ефективно. До підвищення обізнаності платників долучились фахівці податкової служби регіону, які допомогли підприємцям зорієнтуватися у актуальних податкових новаціях.

Перша зустріч пройшла на базі хабу Бердянського району за участю очільників Бердянської районної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, Запорізької торгово-промислової палати, народних депутатів України.

Начальниця відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Наталія Оніщенко та завідувачка сектору розгляду звернень платників податків управління оподаткування фізичних осіб Олена Бессонова детально роз'яснили особливості застосування податкових пільг для суб'єктів підприємництва, що здійснюють свою діяльність у прифронтових територіях області. Також учасники розглянули питання встановлення військовими адміністраціями населених пунктів місцевих податків і зборів в умовах воєнного стану. Крім того, представниці податкової служби наголосили на окремих аспектах застосування Порядку підтвердження неможливості виконання платниками податків своїх податкових обов'язків та акцентували увагу на преференціях для платників, регламентованих Законом України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно".

Також в.о. генерального директора Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Юрій Петраш повідомив про міжнародну технічну допомогу громадам, громадським організаціям, підприємцям.

Віцепрезидент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц запропонував скористатися інструментами підтримки, послугами, міжнародним проектами і програмами для бізнесу та інформаційною онлайн-платформою Запорізької області.

Наступні освітні заходи заплановано провести для платників територіальних громад Запорізького району.