Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Освітня панель для підприємців продовжує роботу: Зустріч із Василівськими громадами

, опубліковано 30 травня 2023 о 16:52

Чергова зустріч в рамках освітньої панелі для суб'єктів підприємництва зібрала представників малого і середнього бізнесу та керівників громад Василівського району Запорізької області. Оскільки ця територія  з перших днів повномасштабного вторгнення рф перебуває у тимчасовій окупації, питань для обговорення накопичилось чимало, значна кількість з них стосувалася податкової тематики.

Так, в ході обговорення Наталія Оніщенко – керівниця відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області, – детально зупинилася на особливостях застосування податкових пільг для юридичних осіб, що здійснюють свою діяльність у прифронтових територіях області. В той час як завідувачка сектору розгляду звернень платників податків управління оподаткування фізичних осіб Олена Бессонова акцентувала на тому, яким чином у податковому законодавстві  реалізоване право фізичних осіб-підприємців та громадян на отримання пільг.

Також учасники зустрічі розглянули питання встановлення військовими адміністраціями населених пунктів місцевих податків і зборів в умовах воєнного стану. Крім того, василівські підприємці мали можливість розібратися у механізмі застосування Порядку підтвердження неможливості виконання платниками податків своїх податкових обов'язків, а також у преференціях для платників, регламентованих Законом України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно".

Наступний освітній захід відбудеться для платників територіальних громад Запорізького району.