Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За минулий рік запоріжці задекларували понад 4 мільярди гривень доходів

, опубліковано 14 лютого 2024 о 09:04

Упродовж минулого року запоріжці подали до податкової служби 7154 декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, мешканці регіону задекларували отримані доходи на загальну суму 4 мільярди 98 мільйонів гривень. З цієї суми до бюджетів сплачено 66 мільйонів 115 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 20 мільйонів гривень військового збору.

Серед найактивніших декларантів – 424 представника сільського господарства, які відзвітували про доходи на суму 5,4 мільйона гривень. Зокрема, аграріїв отримали прибутки від продажу вирощеної продукції на власних ділянках та від обробітку земель.

На другому місці – 368 громадян, які у 2022 році отримали спадщину або оформили договір дарування загальною вартістю понад 317 мільйонів гривень. 

На третьому місці – 155 запоріжців, які здавали в оренду нерухомість і заробили на цьому більше 17 мільйонів гривень.

Серед декларантів виявилося 280 мільйонерів, які відзвітували про 3 мільярди 5,9 мільйона гривень прибутків, з яких до бюджету сплачено 51 мільйон гривень.

Нагадаємо, що триває цьогорічна кампанія декларування доходів. Детально про її нюанси та перебіг у Запорізькій області читайте за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024/informatsiyni-povidomlennya/.