Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для користування Е-сервісами запоріжці отримали у податковій 3028 електронних ключів

, опубліковано 04 березня 2024 о 09:02

За два місяці року до податкової служби регіону звернулись 1386 платників для отримання безкоштовних електронних ключів. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, спеціалісти відділу реєстрації користувачів видали запоріжцям 3028 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

У лютому до фахівців підрозділу Кваліфікованого надавача ЕДП звернулися 807 мешканців регіону, їм було сформовано 1762 кваліфікованих сертифікати відкритих ключів.

Нагадуємо, користувачі, що мають чинні сертифікати, можуть скористатися онлайн сервісами:

– повторного, дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом для самостійного продовження терміну дії сертифікатів на два роки: https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates;

– дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО, що дає змогу сформувати юридичним особам сертифікати для програмних РРО: https://ca.tax.gov.ua/certs-request-rro.

Щоб отримати електронні довірчі послуги вперше або якщо термін дії сертифікатів завершився, користувачу потрібно підготувати документи, необхідні для отримання ЕДП, з переліком яких можна ознайомитись у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» офіційного інформаційного ресурсу Надавача, обравши відповідну категорію (https://ca-tax-gov-ua.translate.goog/etrusted-services?_x_tr_sl=uk&_x_tr_tl=ru&_x_tr_hl=ru&_x_tr_pto=sc) та звернутися до обраного відокремленого пункту реєстрації (https://ca-tax-gov-ua.translate.goog/contacts?_x_tr_sl=uk&_x_tr_tl=ru&_x_tr_hl=ru&_x_tr_pto=sc).