Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За ввезення імпортних підакцизних товарів запорізькі підприємства сплатили майже 12 мільйонів гривень податку

, опубліковано 08 березня 2024 о 10:01

З початку року запорізькі компанії спрямували до державного бюджету 11 мільйонів 600 тисяч гривень акцизного податку із ввезеної на митну територію України підакцизної продукції.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, у лютому імпортери регіону сплатили до бюджету 4 мільйони 300 тисяч гривень акцизного податку.

Нагадаємо, на вебпорталі податкової служби для імпортерів та виробників підакцизних товарів доступна інформація про максимальні роздрібні ціни на продукцію. Переходьте за посиланням: https://tax.gov.ua/cigars.

Сплата акцизного податку в разі ввезення підакцизних товарів на митну територію України здійснюється наступним чином:

– податок із ввезеної на митну територію України підакцизної продукції сплачується платниками податку до або в день подання митної декларації;

– у разі ввезення маркованої підакцизної продукції на митну територію України податок сплачується під час придбання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання митної декларації;

– платники акцизного податку при зверненні до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов'язані пред'явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.