Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На адміністративній мапі Запорізької області може з'явитися п'ять районів

, опубліковано 15 січня 2020 о 09:41

У Запоріжжі під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Віталія Туринка відбулося чергове засідання обласної робочої групи з питань удосконалення адміністративно-територіального устрою регіону.

У заході взяли участь в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, керівники органів місцевої влади та самоврядування, експерти та представники громадськості.

На нараді обговорювалась модель адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Запорізької області, яка передбачає створення п'яти районів із адміністративним центрами замість нинішніх двадцяти: Запорізький район (адмінцентр – у м. Запоріжжя), Мелітопольський (м. Мелітополь), Бердянський (м. Бердянськ), Енергодарський (м. Енергодар) та Пологівський (м. Пологи).

Учасники проаналізували перспективний план, подальшу діяльність державних органів, суб'єктів господарювання та сплату податків і зборів на територіях.

За результатами розгляду робоча група вирішила підготувати пропозиції щодо відповідного проекту законодавчого акту та направити його до Міністерства розвитку громад та територій України.

Фотоматеріали по темі