Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік: подовжено термін подання

, опубліковано 02 квітня 2020 о 08:15

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 № 533-ІХ передбачено, зокрема, подовження строку подання громадянами та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність річної декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік.

Так, річна декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік громадянами та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність подається до 1 липня 2020 року (було до 1 травня), крім випадків, коли така декларація може бути подана пізніше цього строку.

Тобто, останній день подання декларації – 30 червня 2020 року.

Податкове зобов’язання, зазначене в поданій річній декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік необхідно самостійно сплатити у термін до 1 жовтня 2020 року (було до 1 серпня).

Нагадуємо, що платник може подати податкову декларацію засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. При направленні декларації засобами електронного зв’язку можна скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Для цього необхідно отримати у будь-якому Акредитованому центрі електронний цифровий підпис та авторизуватись в електронному кабінеті. З переліком Акредитованих центрів можна ознайомитися у відкритій частині Електронного кабінету.

При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти нерухомого  чи рухомого майна.

Декларація подається за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.2015 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177).