Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі платники спрямували до бюджету майже 200 мільйонів гривень військового збору

, опубліковано 13 травня 2020 о 08:49

За чотири місяці 2020 року від запорізьких платників податків до державного бюджету надійшло 202 мільйони 824 тисячі гривень військового збору (без даних великих платників, які перебувають на обліку у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДПС). Як підкреслив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов, цьогорічні надходження на 13 мільйонів 76 тисяч або на 6,9 відсотка перевищили минулорічні.

Більшу половину відрахувань забезпечили компанії і підприємці м. Запоріжжя – 104,2 мільйона, суб’єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів сплатили 33,8 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 17,8 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 13 мільйонів, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 6,1 мільйона, Вільнянського та Новомиколаївського районів – 5,5 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 5,3 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 5,3 мільйона тощо.

Усього на Запоріжжі військовий збір, ставка якого становить 1,5 відсотка, сплачують більше 49 тисяч платників. Він утримується з доходів фізичних осіб, які підлягають оподаткуванню. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.