Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Допомога бізнесу під час карантину: спільні дії державних та приватних структур

, опубліковано 19 червня 2020 о 16:13

Нещодавно у Запоріжжі відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва, учасники якого розглянули механізми надання фізичним особам-підприємцям державної допомоги на дітей та виплати допомоги по частковому безробіттю для фізичних осіб-підприємців на період карантину.

До обговорення долучилися керівники департаментів міської ради, облдержадміністрації, фахівці податкової служби Запорізької області, представники громадських організацій і бізнесу.

Учасники зустрічі надали підприємцям детальні роз’яснення щодо організації процесу отримання державної допомоги на дітей, переліку документів, необхідних для призначення допомоги, періоду отримання, а також оподаткування ПДФО та військовим збором і відображення у податковому розрахунку за формою 1 ДФ.

Крім того, розглядалися питання звільнення від сплати єдиного податку на три місяці фізичних осіб-підприємців. Також учасники обговорили встановлення нульової ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на період з 1 липня по 30 вересня 2020 року для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб та загальна площа яких не перевищує 300 кв. м, та правила роботи підприємств громадського харчування з 5 червня 2020 року.

Фотоматеріали на тему