Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємства мають вчасно та в повному обсязі виплачувати заробітну плату

, опубліковано 24 червня 2020 о 11:24

Учасники обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітних плат та інших соціальних виплат розглянули ситуацію із виплатами запорізькими підприємствами боргів перед бюджетами та найманими працівниками. Засідання відбулось під керівництвом голови облдержадміністрації. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів податкової служби області, інших державних органів, профспілок та організацій роботодавців, представники підприємств.

На даний час борг з виплати заробітної плати перед працівниками по області порівняно з початком 2020 року збільшився на 21 млн грн або на 21%. Станом на 01.06.2020 заборгованість склала 121 млн грн.

Враховуючи динаміку зростання боргів, передусім, серед суб'єктів господарювання державного сектора економіки, учасники засідання наголосили на необхідності вжиття усіх належних заходів для запобігання накопиченню своєчасно несплачених сум.

Члени комісії вивчили матеріали щодо боржників та винесли рішення щодо ліквідації недоїмки із врахуванням стану фінансово-господарських показників по кожному із них. Окрему увагу приділили дотриманню мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Фотоматеріали по темі