Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації з ПДВ: експорт соєвих бобів, насіння свиріпи або ріпаку оподатковуються за нульовою ставкою

, опубліковано 08 липня 2020 о 15:03

Законом України від 16.01.2020 № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», змінено порядок оподаткування операцій з вивезення за межі митної території України соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку (норма набула чинності 23 травня 2020 року).

Так, виключено п. 63 з підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ, згідно якого тимчасово звільнялися від оподаткування ПДВ операції з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку.

Отже, з 23 травня 2020 року операції з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту соєвих бобів (товарна позиція 1201 згідно з УКТ ЗЕД) та насіння свиріпи або ріпаку (товарна позиція 1205 згідно з УКТ ЗЕД) оподатковуються за нульовою ставкою, що дає експортерам право на відшкодування ПДВ.

Звертаємо увагу, що до операцій з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку, які були здійснені до 22 травня 2020 року включно, застосовується режим звільнення від оподаткування.