Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розпорядникам акцизних складів: з 01 липня 2020 року штрафи за необладнання лічильниками або відсутність їх реєстрації застосовуються до всіх

, опубліковано 30 липня 2020 о 16:00

Необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі рівнеміра-лічильника на введеному в експлуатацію резервуарі, розташованому на акцизному складі, та/або витратоміра-лічильника на місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованого на акцизному складі:

- тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 20 тис. грн. за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу та/або незареєстрований витратомір-лічильник.

Повторне протягом року вчинення на тому самому акцизному складі будь-якого з зазначених порушень:

- тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 тис. грн. за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу, та/або незареєстрований витратомір-лічильник (п. 1281.1 ст. 1281 ПКУ).

З 01 липня 2020 року зазначений штраф застосовується в тому числі і до розпорядника акцизного складу, який до 01.07.2019 не підпадав під визначення платника акцизного податку (незалежно від загальної місткості резервуарів, розташованих на акцизному складі такого розпорядника), а також до вітчизняних підприємств, на яких здійснюється діяльність з переробки нафти, газового конденсату, природного газу та їх суміші з метою вилучення цільових компонентів (сировини), що передбачає повний технологічний цикл їх переробки в готову продукцію (пальне) (п. 18 підрозд. 5 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Нагадаємо, що розпорядники акцизних складів, у яких виникає обов’язок обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівнемірами-лічильниками, повинні передавати до ДПС дані про фактичні залишки пального та/або про обсяг обігу пального на таких акцизних складах з дати, визначеної для обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівнемірами-лічильниками.