Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізьким підприємствам нагадали про неприпустимість накопичення боргів із заробітної плати

, опубліковано 07 серпня 2020 о 11:58

Питання погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат, легалізації та додержання мінімальних гарантій в оплаті праці розглядали на засіданні обласної комісії у Запорізькій облдержадміністрації.

У заході взяли участь заступник голови Запорізької облдержадміністрації Віталій Тишечко, керівники структурних підрозділів податкової служби області, представники прокуратури Запорізької області, керівники територій та представники підприємств.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області порівняно з початком 2020 року збільшилася на 38 мільйонів гривень або на 38%. На початок липня вона склала 138 мільйонів.

Збільшення загальної заборгованості по області пов'язано зі зростанням боргів на підприємствах державного сектору економіки. Так, у порівнянні з початком 2020 року сума боргів цих підприємств зросла на 25,7 мільйона гривень або на 61%. Тож, на початок липня вона склала 67,6 мільйона або майже половину від загальної суми заборгованості по області.

Також проблеми із виплатою заробітних плат є в установах приватної та комунальної форм власності.

Присутні на засіданні керівники територій та підприємств-боржників окреслили основні проблеми, що перешкоджають своєчасно погасити заборгованість.

По завершенню обговорення, члени комісії вирішили доручити місцевим органам самоврядування посилити контроль за дотриманням законодавства щодо оплати праці, спільно з місцевими радами вжити заходів щодо забезпечення беззбиткової діяльності підприємств комунальної власності та своєчасну виплату заробітної плати працівникам цих підприємств. Крім того, забезпечити контроль за своєчасною виплатою заробітної плати працівникам бюджетних установ та скласти графік погашення заборгованості по кожному підприємству-боржнику.

Фотоматеріали по темі