Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі податківці долучилися до обговорення заходів посилення габаритно-вагового контролю

, опубліковано 23 вересня 2020 о 08:27

В Україні посилюється відповідальність за порушення габаритно-вагових параметрів та створюються спільні мобільні групи, які контролюватимуть перевізників.

Зміни до законодавства та стан дотримання підприємствами встановлених норм обговорювали сьогодні на засіданні обласної робочої групи з питань збереження автомобільних доріг. У заході взяли участь керівництво Запорізької облдержадміністрації, представники Головного управління ДПС у Запорізькій області, прокуратури Запорізької області, Управління Служби безпеки України у Запорізькій області, Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, Управління патрульної поліції в Запорізькій області, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, очільники департаментів облдержадміністрації та запорізьких підприємств.

Як повідомив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Віталій Тишечко, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №3743 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю", який посилює відповідальність та вводить нові штрафи за порушення габаритно-вагових параметрів для всіх учасників перевезень – як вантажовідправників, так і власників або водіїв.

Крім того, видано розпорядження Кабінету Міністрів України "Про заходи з недопущення руйнування автомобільних доріг", яким передбачається організація цілодобового функціонування пунктів габаритно-вагового контролю, посилення заходів габаритно-вагового контролю, створення спільних мобільних груп за участю представників Укртрансбезпеки, Державної фіскальної служби, Нацполіції та СБУ.

У Запорізькій області будуть активізовані документальні перевірки стану дотримання вантажними перевізниками габаритно-вагових норм.

Фотоматеріали по темі