Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Запоріжжі 4444 підприємства виплачують зарплатню менше мінімальної

, опубліковано 29 вересня 2020 о 07:48

У Запорізькій області триває контроль за дотриманням працедавцями вимог щодо виплат зарплат на законодавчо встановленому рівні. Фахівці податкової служби під час аналітичної роботи встановлюють суб'єктів господарювання, які несвоєчасно або не в повному обсязі нараховують заробітну плату своїм працівникам.

Так, останнім часом у регіоні було виявлено 4444 підприємства, які нараховували заробітну плату нижче мінімального рівня. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, це майже третина від загальної кількості підприємств, які відзвітували до податкових органів. Зокрема, 41 103 працівника отримували зарплатню менше мінімальної у другому кварталі 2020 року.

Найбільшу кількість роботодавців, котрі не доплачують своїм працівникам, зафіксовано в обласному центрі та у Мелітопольському районі.

Серед найбільших "мінімізаторів" заробітних плат підприємства оптової та роздрібної торгівлі – понад 28% або 1203 суб’єкти господарювання, на другому місці переробна та добувна промисловість – 15,6% або 671 підприємство, на третьому місці організації, які здійснюють операції з нерухомим майном – 12% або 516 СГД.

Податкова служба наголошує на недопустимості порушення законодавства при нарахуванні заробітної плати найманим працівникам та закликає дотримуватись соціальних гарантій в оплаті праці.

Нагадаємо, Законом «Про Державний бюджет України на 2020 рік» визначено розмір мінімальної заробітної плати з 01 січня по 31 серпня у сумі 4723 гривні, а з 1 вересня – 5000 грн.