Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відтермінування РРО та державна допомога бізнесу: Регіональна рада підприємців і податківці розглянули новації законодавства

, опубліковано 10 грудня 2020 о 13:42

У Запоріжжі представники Регіональної ради підприємців та податкової служби області обговорили останні законодавчі зміни, що стосуються малого та середнього бізнесу. У засіданні, яке проходило у форматі відеоконференції, взяли участь начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, керівництво Запорізької облдержадміністрації, Запорізької міської ради, Запорізького обласного центру зайнятості, Держпродспоживслужби, Держпраці та запорізької бізнес спільноти. Обговорення відбувалося під керівництвом президента ЗОСППР "Потенціал" Олександра Головка.

Одним із питань розглядався Закон України від 1 грудня 2020 року № 1017-ІХ, яким визначені граничні обсяги доходів для суб'єктів спрощеної системи оподаткування, відтерміновано обов'язкове застосування РРО та скасовані деякі штрафні санкції у сфері обігу готівки. Роман Афонов звернув увагу запорізького бізнесу на важливість РРО як інструменту детінізації економіки та забезпечення захисту споживачів, а також на переваги та можливості програмних РРО.

Також учасники зустрічі підтримали заходи Федерації роботодавців України щодо надання державної допомоги суб'єктам господарювання малого і середнього бізнесу та обговорили ситуацію на ринку електроенергії відповідно до проєктів постанов Кабінету Міністрів України, які підтримані Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Фотоматеріали по темі