Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги підприємств: подання заяви на компенсацію витрат, понесених на сплату єдиного внеску

, опубліковано 17 грудня 2020 о 16:42

Постановою КМУ від 09.12.2020 №1234, на виконання вимог Закону України від 04.12.2020 №1071-IX, затверджено порядок надання одноразової компенсації юридичним особам на компенсацію витрат, понесених на сплату єдиного внеску.

Така компенсація надається юридичним особам:

у яких станом на 31.10.2020 р. основний вид економічної діяльності відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань відносився до переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого Кабінетом Міністрів України (Постанова КМУ від 09.12.2020 №1236);

господарська діяльність таких підприємств на дату набрання чинності Законом України від 04.12.2020 №1071-ІХ (10.12.2020р.) за даними зазначеного Єдиного державного реєстру не припинена;

відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску.

Для отримання компенсації юридична особа до 21.12.2020 року подає до територіального органу ДПС за місцем обліку як платника єдиного внеску заяву за формою згідно з додатком до Порядку №1234.

Заява подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису через приватну частину Електронного кабінету за ідентифікатором форми J1392101.

Реєстри набувачів одноразової компенсації суб’єктам господарювання за сплату єдиного внеску формуються територіальними органами ДПС.

Датою подання заяви є дата, зафіксована у квитанції про отримання заяви (перша квитанція), яка формується в автоматичному режимі та надсилається суб’єкту господарювання протягом операційного дня і є підтвердженням отримання такої заяви.

Інформація про прийняття до розгляду заяви зазначається у першій квитанції, також у першій квитанції повідомляється про її неприйняття із зазначенням причин та пропонується подати нову заяву.

Заява розглядається територіальним органом ДПС протягом трьох робочих днів з дня її отримання.

Про результати розгляду заяви суб’єкту господарювання надсилається квитанція про внесення даних заяви до реєстру (друга квитанція), яка формується в автоматичному режимі та є підтвердженням внесення даних заяви до Реєстру набувачів одноразової компенсації суб’єктам господарювання за сплату єдиного внеску.