Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі автовласники сплатили до місцевих бюджетів майже 6 мільйонів

, опубліковано 29 грудня 2020 о 08:00

З початку року до місцевих бюджетів регіону надійшло 5,9 мільйона гривень транспортного податку. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, компанії і організації сплатили майже 4 мільйони, громадяни, які володіють елітними автівками, спрямували до скарбниць 1,9 мільйона.

Найбільші суми "автоподатку" отримав міський бюджет м. Запоріжжя – 3 мільйони гривень, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 537 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 524 тисячі, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 418 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 351 тисячу, Василівського та Михайлівського районів – 247 тисяч тощо.

Усього в регіоні станом на початок грудня зареєстровано 237 платників транспортного податку.

Нагадаємо, що ставка податку складає 25 тисяч гривень на рік. Він сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. З переліком таких транспортних засобів можна ознайомитися на сайтах ДПС та Мінекономрозвитку:
https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/334862.html?fbclid=IwAR3w7UptrKTWUPLzX2XGQT9FrLlxUiBUEh57-xN9AwSrwTCg2voIg2dev3M,
http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.