Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація неприбуткової організації онлайн

, опубліковано 06 січня 2021 о 12:06

Реєстраційна заява за формою 1-РН може бути подана (надіслана) неприбутковою організацією засобами електронного зв’язку в електронній формі, якщо її установчі документи оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України від 15.05.2003 № 755-IV.

Засобами електронного зв’язку в електронній формі Реєстраційна заява за ф. 1-РН подається до контролюючих органів за ідентифікатором форми J1310502 з використанням режиму «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Перша квитанція (у якій повідомляється про результати перевірки) надсилається платнику протягом двох годин з часу його отримання контролюючим органом, в іншому разі – протягом перших двох годин наступного операційного дня.

Якщо протягом встановленого строку після відправки електронного документа не надійшла перша квитанція, електронний документ вважається не одержаним адресатом.

Не пізніше наступного робочого дня з моменту формування першої квитанції формується друга квитанція.

У разі відсутності підстав для відмови у включенні до Реєстру неприбуткових установ та організацій контролюючий орган зобов’язаний протягом трьох робочих днів з дня отримання Заяви та документів, що додаються до неї, внести до Реєстру відповідний запис про включення такої неприбуткової організації до Реєстру.

Якщо є підстави для відмови у включенні до Реєстру, контролюючим органом готується відповідне рішення у двох примірниках, один з яких вручається такій організації у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, а другий залишається в контролюючому органі.

Тобто, за відсутності підстав для відмови у включенні до Реєстру контролюючим органом друга квитанція не направляється.

Друга квитанція направляється за результатами розгляду Заяви та прийнятого контролюючим органом рішення про відмову у включенні до Реєстру протягом трьох робочих днів з дня отримання контролюючим органом Заяви.

Датою та часом прийняття (реєстрації) Заяви контролюючим органом вважаються дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

Зазначена норма передбачена п. 6, п. 8 «Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру», затвердженого постановою КМУ від 13.07.2016 № 440.