Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реальний спосіб повернути свої гроші – оформити податкову знижку

, опубліковано 02 лютого 2021 о 10:32

Один з найбільш приємних податкових сервісів для запорізьких платників – це повернення частини сплачених податків. Про податкову знижку вже сказано і написано дуже багато, однак в опитуванні думки все ж розділилися. Тож, давайте по-порядку.

У першому питанні йшлося про переобладнання авто на альтернативний вид палива – газ. Згідно податкового законодавства, такі витрати дають право на податкову знижку. І якщо виконано всі умови – платник отримував офіційну заробітну плату та сплачував ПДФО, подав декларацію про доходи та підтвердив витрати платіжними документами – автовласник отримає на свій рахунок частину сплаченого податку.

Оплата за навчання – це найпопулярніша підстава для одержання податкової знижки, тому більшість учасників опитування відповіли правильно. Так, щоб отримати компенсацію за оплату навчання члена сім'ї необхідно подати декларацію. В цій декларації зазначається сума доходу, сплаченого ПДФО, сума витрат та за формулою визначається сума податку до повернення.

І наостанок, у разі сплати страхових внесків за себе та членів сім'ї першого ступеня споріднення громадяни теж можуть скористатися своїм правом на податкову знижку.

Тож, якщо торік у вас були такі ж витрати, не упустіть можливість повернути частину витрачених коштів. Для отримання податкової знижки декларацію можна подати протягом усього року до 31 грудня.