Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як декларувати доходи в сільськогосподарському секторі: відповідаємо на питання

, опубліковано 19 січня 2021 о 16:11

Третя серія опитування в історіях на фейсбуці стосувалась оподаткування доходів фізичних осіб від сільського господарства. І більшість читачів обрали правильні варіанти відповідей.

Щодо першого питання, відповідно до норм Податкового кодексу подавати податкові декларації про майновий стан і доходи необхідно і фізичним особам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ). Тому Петро, який має 4 гектари поля, повинен задекларувати дохід від продажу зібраного врожаю.

Надання послуг з обробітку землі, збору урожаю та інших видів послуг теж підлягає декларуванню, адже з доходу не були сплачені податки. Тому вірна відповідь "так".

І на останнє питання відповіли вірно всі учасники опитування. Для того, щоб подати декларацію про доходи, не обов'язково особисто відвідувати інспекцію. Можна надіслати звітний документ поштою, або скористатися Електронним кабінетом платника на офіційному сайті Державної податкової служби та задекларувати свої доходи онлайн. Ця послуга безкоштовна та доступна з використанням електронного ключа. Ключ можна отримати в Акредитованих центрах сертифікації ДПС або в інших сервісах.