Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програма розвитку запорізького підприємництва та РРО у 2021 році – про що говорили представники влади і запорізької бізнес спільноти?

, опубліковано 10 лютого 2021 о 10:10

У Запоріжжі під керівництвом голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося перше у цьому році засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Участь у заході взяли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, Президент ЗОСППР «Потенціал» Олександр Головко, Президент торгово-промислової палати Володимир Шамілов, представники обласної влади, податкової служби, громадських об'єднань та бізнесу.

Однією із тем обговорення стали зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій. Презентуючи новації, начальник управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шепель зосередив увагу на умовах перебування підприємців у групах спрощеної системи оподаткування, запровадження в практичній діяльності касової техніки та наголосив на основних перевагах програмних РРО.

Так, у 2021 році РРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, для другої-четвертої груп термін обов'язкової роботи з РРО перенесено до 2022 року. Цього року використовують касові апарати та програмні РРО підприємці другої-третьої груп, дохід яких перевищує 1 мільйон 320 тисяч гривень або діяльність зосереджена на наданні платних послуг у сфері охорони здоров'я, реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів і каміння.

Дане питання викликало жваву дискусію, під час якої представники підприємництва та профільних організацій отримали відповіді на свої питання та акцентували увагу на важливості продовження роз'яснювальної роботи щодо впровадження РРО.

Як наголосив очільник ДПС регіону Роман Афонов, податкова служба – це, передусім, сервісний орган, тому серед пріоритетів визначені надання якісних послуг, розвиток онлайн взаємодії за допомогою сучасних ІТ-рішень. Поряд із цим в центрі уваги податківців – детінізація трудових відносин, легалізація заробітних плат та впорядкування ринку підакцизної продукції. Роман Афонов також повідомив, що для ефективної співпраці з об’єднаними територіальними громадами стосовно наповнення місцевих бюджетів найближчим часом будуть проведені робочі зустрічі та налагоджена взаємодія.

У ході засідання учасники розглянули та внесли зауваження до проекту комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва регіону на 2021-2023 роки, яка ґрунтується на реалізації стимулюючих заходів, у тому числі, для подолання негативних наслідків карантину та подальшу підтримку представників запорізького бізнесу.

Крім того, члени координаційної ради обговорили проект нових правил торгівлі на ринках, що передбачає зменшення регуляторного тиску на суб'єктів господарювання. Зокрема, пропонується виключити норми обов'язковості сплати ринкового збору, сертифікації продукції, а також встановити можливість розрахунків з використанням електронних платіжних засобів тощо.

Фотоматеріали по темі