Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шановні продавці підакцизної продукції!

, опубліковано 11 лютого 2021 о 15:16

Звертаємо увагу на те, що найближчим часом до вас можуть завітати фахівці податкової служби, аби пересвідчитися у наявності ліцензії та дотриманні вимог чинного законодавства, що регулює виробництво і обіг підакцизних товарів (спирту, алкогольних напоїв та тютюну).

Тож, будь ласка, попіклуйтеся заздалегідь про наявність дозвільних документів та усунення порушень.

Нагадуємо, суб’єкти господарювання усіх форм власності можуть торгувати алкогольними напоями та тютюновими виробами тільки за наявності відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.
Крім того, для реалізації підакцизних товарів уроздріб необхідно зареєструватися платниками акцизного податку та щомісячно подавати звітність.

Податок, як і плата за ліцензії, зараховується до бюджету тієї території, де здійснюється торгівля. Таким чином, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків надходять до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади.

Актуальна інформація про діючі ліцензії оприлюднена на нашому офіційному сайті за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy