Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Борги запорізьких роботодавців перед працівниками зросли до 120 мільйонів

, опубліковано 12 лютого 2021 о 08:53

Обласна комісія з питань погашення заборгованості із заробітних плат та інших соціальних виплат проаналізувала динаміку ліквідації боргів роботодавців регіону.
Участь у заході, який проводився в онлайн режимі, взяли голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, представники Запорізької обласної ради, профільних департаментів ОДА, керівники структурних підрозділів податкової служби області, інших державних відомств, профспілок та підприємств.

Як повідомив очільник облдержадміністрації Олександр Старух, станом на початок січня сума невиплачених заробітних плат зросла за минулий рік на 19,6 мільйона та склала 119,6 мільйона гривень. При цьому 40,6 відсотка заборгованості припадає на підприємства державного сектору економіки.

За даними податкової служби упродовж минулого року податківці разом із представниками інших органів виконавчої влади проводили спільні засідання комісій та робочі групи, під час яких заслухано 3358 керівників підприємств, які виплачували зарплату менше встановленого мінімуму. Завдяки цим заходам та роз'яснювальній роботі у засобах масової інформації 3298 компаній і підприємців підвищили рівень виплат своїм співробітникам.

Під час засідання керівникам органів місцевої влади надано доручення контролювати роботу щодо забезпечення додержання суб'єктами господарської діяльності законодавства про оплату праці. Також будуть проведені співбесіди з очільниками підприємств-боржників, що розташовані на відповідних територіях, за участі керівництва місцевих управлінь Національної поліції України, податкової служби та представників профспілок і організацій роботодавців.

Фотоматеріали по темі