Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективне запровадження новацій потребує додаткових знань: тренінг для запорізьких податківців

, опубліковано 22 лютого 2021 о 11:06

З початку року в Україні запроваджений єдиний рахунок для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів. За цей час скористатися ним виявили бажання 1609 платників, з яких 136 – представники Запорізької області.

В майбутньому кількість підприємців, які оберуть саме єдиний рахунок для сплати грошових зобов'язань, зросте. Тож, податківці мають бути готовими до змін.

Так, днями під керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Віталія Синякова відбувся семінар-тренінг для працівників податкової служби регіону. На занятті фахівці вивчали алгоритм функціонування єдиного рахунка та взаємодію із органами казначейської служби під час зарахування платежів до бюджетів і фондів.

Увагу співробітників було акцентовано на механізмі перерахування коштів з єдиного рахунка, який передбачає генерування в електронному вигляді чіткого переліку інформації. Це, зокрема, уточнення платником належності платежу або напряму перерахування коштів, контрольні ренкінги (інформація для визначення сум та черговості сплати з єдиного рахунку), реєстр платежів з єдиного рахунку тощо.

Нагадаємо, єдиний рахунок можуть використовувати підприємці і компанії для сплати більшості податків та єдиного внеску, окрім перерахування зобов'язань або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку державними та комунальними підприємствами та їх об'єднаннями.

Тож, завдяки комплексному запровадженню новації запоріжці зможуть оцінити зручність та переваги використання комфортного способу сплати податків.

Фотоматеріали по темі