Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реорганізація районів у Запорізькій області триває

, опубліковано 23 березня 2021 о 08:55

У Запоріжжі в режимі zoom-конференції відбулась робоча нарада щодо актуальних питань територіальної реорганізації. У ній взяли участь керівництво Запорізької облдержадміністрації, голови районних державних адміністрацій, заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський та керівники підрозділів податкового аудиту. Також на нараді були присутні фахівці профільних Департаментів облдержадміністрації, Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Державного архіву Запорізької області, інші спеціалісти.

Внаслідок реорганізації у Запорізькій області ліквідовано 20 та створено 5 районів. Це Бердянський, Василівський, Запорізький, Мелітопольський та Пологівський. Укрупнення відбувається для організації ефективної системи виконавчої влади. Перед ліквідацією в районних державних адміністраціях мають пройти податкові перевірки.

Як зазначив начальник управління податкового аудиту податкової служби області Дмитро Шепель, вже проведено 99 перевірок сільських рад та районних адміністрацій, наразі 5 перевірок тривають і ще 8 заплановано найближчим часом.

Також під час наради були розглянуті питання перерозподілу показників бюджету за державною програмою "Здійснення виконавчої влади у Запорізькій області", пов’язаного з реорганізацією райдержадміністрацій; діяльності суб’єктів державної реєстрації в умовах реорганізації; передачі документів в процесі припинення функціонування РДА і їх структурних підрозділів та інші.

Фотоматеріали по темі