Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На імпорті автівок підприємство ухилилось від сплати 21 мільйона гривень податків

, опубліковано 29 квітня 2021 о 12:08

Фахівці податкової служби Запорізької області разом із співробітниками фіскальної служби викрили схему заниження податків при здійсненні імпорту транспортних засобів на територію України.

З метою мінімізації податків підприємство фіктивно розповсюджувало ПДВ за рахунок реалізації транспортних засобів платникам ПДВ, які є фігурантами кримінальних проваджень. Податкові накладні з продажу автомобілів оформлювались без визначення VIN кодів, що унеможливлювало ідентифікацію транспортного засобу. Проте фактично автомобілі продавалися фізичним особам – неплатникам ПДВ.

У результаті проведеної схеми підприємством-імпортером транспортних засобів здійснено незаконне оформлення операцій з реалізації автомобілів та формування податкового кредиту з податку на додану вартість, яке призвело до втрат бюджету 20,8 мільйона гривень.

Слідчим управлінням ГУ ДФС у Запорізькій області матеріали долучені до кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205-1 Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії.