Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повернення заборгованої зарплатні запоріжцям – на контролі обласних органів влади

, опубліковано 03 червня 2021 о 14:51

Питання погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат обговорювалось на засіданні обласної комісії у Запорізькій облдержадміністрації. Захід пройшов під головуванням очільника ЗОДА Олександра Старуха. Позицію податкової служби представляли заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Світлана Баневич. Також на засіданні були присутні представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади в області, організацій роботодавців і профспілок, керівники районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств-боржників із заробітної плати.

В ході обговорення було наголошено на тому, що в Запорізькій області за квітень заборгованість із зарплати зменшилась на 563 тисяч гривень, або на 0,6 %, і склала 92,7 мільйона гривень. З цих коштів 57% припадає на підприємства державного сектору економіки. Також значно зменшили борги перед своїми працівниками комунальні підприємства.

Учасники засідання розглянули спільний план дій щодо поліпшення ситуації з виплатою заробітної плати. Зокрема, голова облдержадміністрації Олександр Старух акцентував увагу на необхідності оновити роботу відповідних комісій при райдержадміністраціях, регулярно проводити зустрічі з керівництвом підприємств-боржників та контролювати дотримання ними зобов’язань щодо погашення заборгованості.

Фотоматеріали по темі