Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про розвиток крафтового виробництва: податковий аспект

, опубліковано 07 червня 2021 о 10:16

Днями у Запоріжжі відбувся круглий стіл з питань популяризації та підтримки місцевих товаровиробників  крафтової продукції. Захід проходив за ініціативи Запорізької обласної ради та Регіонального фонду підтримки підприємництва. До участі були запрошені представники контролюючих органів, депутатського корпусу та крафтовики області.

В обговоренні нагальних питань розвитку крафтового виробництва позицію податкової служби регіону представляла заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська. Вона наголосила, що відносини у сфері оподаткування регулюються Податковим кодексом України та іншими документами з питань сплати податків і зборів. На даний час ними не передбачено особливостей, окремих ставок податків та пільг виробникам крафтової продукції, товарів або послуг. Тобто, доходи отримані від здійснення крафтового виробництва, продажу крафтової продукції оподатковуються на загальних підставах. Зокрема, суб’єкти господарювання можуть бути платниками податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, акцизного податку та інших загальнодержавних та місцевих податків і зборів.

Також Олена Щедровська зазначила, що підприємці можуть обирати будь-які організаційні форми ведення бізнесу, передбачені законом. Крім того, вона акцентувала увагу присутніх на тому, що фізична особа, яка систематично та постійно здійснює господарську діяльність, зобов’язана зареєструватися як ФОП. Разом з тим, Олена Щедровська докладно розповіла про особливості сплати податків фізичними особами-підприємцями, які перебувають на загальній та спрощеній системі оподаткування.

Наприкінці спілкування представники крафтового виробництва мали можливість отримати відповіді щодо на спірних ситуацій та висловили пропозиції щодо подальшої взаємодії.

 Фотоматеріали по темі