Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шахраї змінили тактику: «платіть та/або приходьте на прийом до заступника начальника податкової служби»

, опубліковано 07 червня 2021 о 14:59

Запоріжці вже мають міцний імунітет проти стандартних шахрайських схем, тож ділкам доводиться вигадувати ще більш безглузді афери.

Днями почастішали випадки звернення до платників податків від імені заступника начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслана Рачинського з вимогою переказати кошти на певний рахунок та з’явитися на особистий прийом з документами, що підтверджують особу.

Тішить той факт, що запоріжці мислять критично та не погоджуються на подібні пропозиції.

Вкотре наголошуємо, податківці завжди раді бачити кожного з вас в Центрах обслуговування платників податків, однак:

1. Керівники податкової служби в жодному випадку не телефонують платнику. У разі потреби, це робить інспектор, який супроводжує роботу підприємців окремого району.

2. Якщо вам телефонують з податкової служби, предметом розмови не може бути переведення коштів на рахунок. Адже сплата податків відбувається тільки на бюджетні рахунки, інформація про які оприлюднена на сайті ГУ ДПС у Запорізькій області: https://zp.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/

3. Більшість податкових послуг надаються дистанційно, тож, немає жодної потреби відвідувати податкову службу особисто.

Шановні запоріжці, будьте обачними! У разі виникнення подібних ситуацій негайно телефонуйте на Антикорупційний сервіс ДПС України «Пульс» за тел. 0-800-501-007 (напрямок 4) та до Національної поліції за номером 102.