Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники запорізької нерухомості можуть отримати інформацію про сплату податку в Електронному кабінеті

, опубліковано 17 червня 2021 о 14:32

До 1 липня мешканцям регіону, у власності яких є нерухоме майно площею понад 60 квадратних метрів для квартир і 120 квадратних метрів для будинків, податкова служба надсилає повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно.

Що необхідно знати запоріжцям про оподаткування нерухомості – розповіла під час вебінару заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська.

Вона повідомила, що цього року податок сплачується за 2020 рік з житлової і нежитлової нерухомості, у тому числі, з її частин. Ставка податку встановлюється рішеннями місцевих рад та не може перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати (ставка за 2020 рік – 70,85 гривні).

Для проведення звірки даних щодо нарахованого податку, площі об'єктів нерухомого майна та ставок громадяни можуть звернутися до податкового органу. Також можливість отримати інформацію про сплату податку надає Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua). Для цього необхідно за допомогою електронного ключа увійти до приватної частини ЕК.

Податок сплачується за місцем розташування об'єкта нерухомості упродовж 60 днів з моменту отримання повідомлення-рішення.

У ході вебінару Олена Щедровська відповіла на запитання платників та роз'яснила нюанси оподаткування квартир і будинків.