Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мелітопольському товариству донараховано понад 25 млн грн за використання нефіскалізованих касових пристроїв

, опубліковано 23 червня 2021 о 10:32

Працівниками податкового аудиту ГУ ДПС у Запорізькій області проведено фактичні перевірки двох господарських об’єктів, що належать одному з товариств м. Мелітополя.

У ході проведення перевірок встановлено, що на касах цього підприємства розрахункові операції проводились через три РРО з неіснуючими фіскальними номерами, РРО не зареєстровані, не опломбовані у встановленому порядку та не переведені у фіскальний режим роботи.

При цьому через зазначені касові пристрої підприємство здійснювало продаж продуктів харчування та підакцизних товарів, зокрема, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Відповідно до підсумкових звітів нефіскалізованих касових пристроїв перевірених магазинів загальна сума реалізації товарів склала понад 54 млн гривень.

Такі дії є порушенням пункту 1 та 2 статті 3 Закону України № 265/95 – ВР від 06.07.1995 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, в частині проведення розрахункових операцій без застосування зареєстрованих РРО.

Крім того, інформація про зазначені касові пристрої відсутня в ліцензіях на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, що є порушенням статті 15 Закону України № 481/95-ВР від 19.12.1995 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Також перевіркою встановлено порушення трудового законодавства. Керівництво товариства не мало трудових договорів та інших документів про трудові відносини з чотирма продавцями, які працювали в магазинах.

Отже, підприємством занижено обсяг оподаткованих доходів з метою ухилення від сплати податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств, акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Також не сплачувався єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та військовий збір.

За результатами перевірок сума застосованих штрафних (фінансових) санкцій складає понад 25 млн гривень.

Звертаємо увагу, що для ефективного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції, у разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання такими суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України, можете звертатися до Державної податкової служби України (Львівська площа, 8, м. Київ, 04053).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”