Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий семінар: запорізькі освітяни озброїлись новими знаннями

, опубліковано 12 серпня 2021 о 15:11

Сучасний світ диктує свої умови – вчитись потрібно постійно. І хто, як не працівники сфери освіти це добре знають.

Сьогодні у Запоріжжі за підтримки обласної федерації роботодавців "Потенціал" та Головного управління ДПС у Запорізькій області пройшов податковий семінар для бухгалтерів навчальних закладів. У зв'язку зі зміною форми власності, у освітніх установ виник запит на додаткові роз'яснення щодо дотримання норм податкового законодавства.

Під час семінару фахівці податкової служби докладно розповіли присутнім про особливості оподаткування податком на додану вартість та податком на прибуток, зокрема, для діяльності неприбуткових організацій. Також детально розглянули питання сплати земельного податку та подання звітності з ПДФО та ЄСВ. Податківці розібрали типові помилки, які найчастіше допускаються при звітуванні саме освітніх закладів.

Разом з тим, бухгалтерам нагадали про переваги користування електронними податковими сервісами, зокрема, е-кабінетом та чат-ботом InfoTAX.

Окремою темою обговорення стало запровадження одноразового добровільного декларування активів громадян, яке розпочнеться з першого вересня та триватиме протягом року. За цей час усі бажаючі (за окремими винятками) зможуть «легалізувати» свої активи, з яких не були сплачені податки і збори.

Наприкінці спілкування кожен слухач отримав пам'ятки з важливою податковою інформацією.

Фотоматеріали по темі