Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни до порядку надання звітності та інші податкові новації йшлося під час засідання круглого столу

, опубліковано 13 серпня 2021 о 09:15

Вже двічі протягом року запорізькі підприємці подавали об’єднану звітність з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

За цей період новий формат звітування неодноразово ставав предметом дискусій і обговорень. Одне з таких відбулося днями в Запорізькій обласній державній адміністрації. Участь у заході взяли керівниця Головного управління Пенсійного фонду у Запорізькій області Світлана Жмурко, голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області Світлана Проніна, представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Запорізької обласної федерації роботодавців та підприємців, обласної ради профспілок та представники малого і середнього бізнесу області.

Учасники зустрічі, перш за все, мали на меті обговорити зміни до порядку надання звітності про нарахування єдиного внеску. На початку засідання голова Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександр Головко наголосив на необхідності напрацювання конкретних пропозицій для перегляду законодавчих та нормативно-правових актів.

Позицію податкової служби в обговоренні представляла заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська. Вона звернула увагу присутніх на зміни у профільному законодавстві, що набули чинності з першого січня, та розповіла про організацію електронного документообігу між платниками та ДПС.

Також Олена Щедровська ознайомила учасників заходу з основними моментами перебігу кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, яка вперше стартує в Україні з першого вересня. Та закликала присутніх долучитися до публічного поширення інформації про її можливості та «легалізувати» свої активи, з яких не були сплачені податки і збори.