Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар для підприємців: про зміни податкового законодавства – з перших вуст

, опубліковано 18 серпня 2021 о 09:16

Досвідчені користувачі знають, що якісну інформацію не завжди можна знайти за першим посиланням після запиту в інтернет-пошуковику, краще надати перевагу перевіреним даним від фахових спеціалістів.

Управління з питань праці Запорізької міської ради організувало корисний захід для представників малого та середнього бізнесу – семінар за участі фахівців податкової служби та Пенсійного фонду. Основні меседжі доповідачів стосувалися питань легалізації трудових відносин на запорізьких підприємствах та у діяльності фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю.

Податковий аспект легального працевлаштування окреслила експерт від Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Бессонова. Вона розповіла слухачам про основні зміни податкового законодавства, актуальні для фізичних осіб – підприємців та роботодавців.

Зокрема, преставниця податкової служби зупинилась на поданні нової об'єднаної звітності з єдиного внеску, ПДФО та військового збору, ставках та термінах сплати, озвучила типові помилки, які допускають підприємці та роботодавці. Окремо було наголошено, що на період карантину частина штрафних санкцій не застосовується, однак суб'єктам господарювання не слід нехтувати дотриманням податкового законодавства, адже пільговий період має тимчасовий характер. Також під час заходу йшлося про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.