Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємства знизили зарплатні борги на 13 мільйонів

, опубліковано 03 вересня 2021 о 09:10

У Запоріжжі під головуванням керівника Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати. Участь у заході взяли заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Світлана Баневич, начальник відділу адміністрування єдиного внеску Наталія Галушка, а також представники органів виконачої влади, організацій роботодавців та профспілок.

Коментуючи ситуацію в області, Олександр Старух зазначив, що запорізькі підприємства активізувалися в питанні погашення заборгованості із заробітної плати. Зокрема, за липень 2021 року організації всіх форм власності зменшили свої борги по виплаті зарплати на 13 мільйонів або майже на 12 %. Станом на кінець літа заборгованість стала дорівнювати 96,4 мільйона гривень.

Більша частина загальної суми боргу – 52,5 мільйона припадає на підприємства державного сектору. Однак і вони поступово виплачують борги. Зокрема, у серпні 2021 року Бердянський морський торговельний порт повністю погасив борг у сумі 3,6 мільйона гривень.

Разом з тим, на 6 мільйонів зменшилися борги приватних підприємств. На сьогодні вони становлять 31,4 мільйона. На підприємствах комунальної форми власності борги зменшилися на 30% та становлять 12,7 мільйона гривень.

У ході засіданні члени комісії проаналізували причини накопичення заборгованості, а також перспективи погашення та оперативного вирішення проблемних питань.

Також під час заходу були окреслені питання запровадження одноразового добровільного декларування.

Фотоматеріали по темі