Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Залізний" касовий апарат або програмний РРО? Консультують запорізькі податківці

, опубліковано 03 грудня 2021 о 11:06

Фахівці податкової служби Запорізької області провели чергову онлайн консультацію щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій. Захід відбувся в рамках проєкту "Створення системи інформаційно-консультативної підтримки малих та середніх підприємств у Бердянській громаді", який реалізує виконком Бердянської міськради.

Фахівчиня відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Запорізькій області Світлана Чічкань детально розповіла про впровадження та практичне застосування РРО з наступного року.

Говорячи про переваги новітніх реєстраторів розрахункових операцій, вона наголосила, що програмні РРО дозволяють вести облік товарів, формувати звітність за будь-який період, фіксувати дату, час та деталі розрахункової операції, сканувати штрих-код для отримання ціни товару з баз даних та багато іншого.

Під час сесії запитань підприємці отримали відповіді на свої запитання, зокрема, щодо товарного обліку, аспектів запровадження ПРРО, використання касової техніки суб'єктами спрощеної системи оподаткування, діяльності підприємців на ринках, процесу реєстрації РРО та програмних РРО тощо.

Також на засіданні йшлося про аспекти одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.