Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівникам підприємств із зарплатними боргами необхідно до нового року розрахуватися зі своїми працівниками

, опубліковано 28 грудня 2021 о 09:10

У Запоріжжі під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося чергове засідання обласної комісії щодо погашення заборгованості та легалізації заробітних плат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці. До розгляду проблемних питань роботодавців долучились заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, представники Запорізької ОДА, керівники інших органів виконавчої влади та підприємств.

На початку заходу Олександр Старух повідомив про ситуацію в регіоні з несвоєчасними розрахунками з працівниками та результати діяльності комісії упродовж нинішнього року.

Так, загальна сума боргів зменшилась на 23,3 мільйона гривень або на 21 відсоток, проте значною проблемою залишається заборгованість на підприємствах державного сектору економіки.

Учасники засідання детально проаналізували основні питання – стан виконання доручення Прем'єр-міністра України щодо погашення заборгованості із заробітних плат до кінця 2021 року, а також причини утворення боргів у листопаді та перспективи їх ліквідації.

Члени комісії заслухали очільників комунальних підприємств і приватних компаній Бердянського, Василівського та Запорізького районів, які наростили борги перед працівниками. За підсумками обговорення роботодавцям надані доручення щодо погашення своєчасно невиплачених доходів вже найближчим часом.

Також присутнім доповіли про перебіг та аспекти одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.