Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зарплатні борги запорізьких підприємств скоротились на 31 мільйон гривень

, опубліковано 28 січня 2022 о 08:23

У другому півріччі 2021 року заборгованість із заробітних плат на підприємствах регіону зменшилась на 31 мільйон гривень. Такі дані озвучили на першому у цьому році засіданні обласної комісії щодо погашення заборгованості та легалізації заробітних плат і додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, яке провів голова облдержадміністрації Олександр Старух. Участь у заході взяли заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, представники інших державних органів влади і місцевого самоврядування та підприємств.

Підбиваючи підсумки минулорічної роботи, заступниця директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва повідомила, що в області було проведено 156 засідань територіальних комісій, на яких заслухано керівників підприємств-боржників. У результаті зарплатну заборгованість скорочено на 157 мільйонів гривень.

Члени комісії проаналізували причини збільшення своєчасно невиплачених сум працівникам у грудні та перспективи їх погашення.

Було розглянуто роботу восьми підприємств приватної і комунальної форм власності м. Запоріжжя, Запорізького і Бердянського районів, які накопичили борги перед своїми співробітниками.

На засіданні прийняли рішення щодо ліквідації заборгованості у найближчий перспективі.

Також під час заходу увагу приділили одноразовому добровільному декларуванню активів фізичних осіб, особливостям здійснення розрахункових операцій і товарного обліку у поточному році та щорічної деклараційної кампанії.

Фотоматеріали по темі