Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З доходів запоріжців бюджети отримали майже 5,2 мільярда гривень

, опубліковано 20 червня 2022 о 08:30

Упродовж січня-травня представники бізнесу і мешканці Запорізького регіону сплатили до державного і місцевих бюджетів 5 мільярдів 176 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це склало майже 58 відсотків від загальних надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Нагадаємо, базова ставка податку становить 18 відсотків, зокрема, щодо доходів, нарахованих у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород та за цивільно-правовими договорами.

У цьому році відповідно до Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану" внесені зміни до переліку витрат, які можна включати до податкової знижки – це кошти або вартість майна, перераховані у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які на дату перерахування відповідали умовам, визначеним п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України, у розмірі, що не перевищує 16 відсотків суми загального оподатковуваного доходу за рік.