Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізька економіка має працювати: Обговорення податкових пільг воєнного часу

, опубліковано 11 квітня 2022 о 15:09

Днями в Запорізькій ОВА відбулась зустріч із представниками торговельних мереж регіону, під час якої обговорювалися нагальні питання, що виникають у представників бізнесу в умовах воєнного стану. До розмови долучилися керівники підприємств, профільних громадських об’єднань та представники депутатського корпусу. Позицію податкової служби представляв начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

На початку зустрічі голова ОВА Олександр Старух зазначив, що у Запоріжжі ситуація залишається відносно стабільною. Але якщо не буде працювати економіка, якщо не будуть працювати підприємства, через місяць-два, навіть без війни держава колапсує, соціальна система колапсує і будемо лише констатувати її руйнування. Тому мета поставлена – щоб економіка працювала наскільки це можливо у цей час, з певними обмеженнями. Без економіки будь-яку війну виграти неможливо, – підкреслив Олександр Старух.

Очільник податкової служби регіону наголосив, що служба на даний час працює в оперативному режимі. У місті Запоріжжя відновлено роботу вже трьох Державних податкових інспекцій, які приймають відвідувачів. На даний час у Центрах обслуговування платників здійснюється сервісне обслуговування, зокрема, надаються адміністративні послуги усім, хто звертається, незалежно від місця реєстрації.

Також Роман Афонов зауважив, що для підтримки українського бізнесу в умовах війни було прийнято два основних закони: № 2120-IX (від 15.03.2022) «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» та Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану" від 24.03.2022 р. № 2142-ІХ, який набув чинності 5 квітня. Ці закони містять суттєві зміни щодо єдиного податку, зменшення ПДВ та акцизу на пальне, податкові стимули для бізнесу та благодійності. Основні з них керівник податкового відомства регіону обговорив з представниками торговельних мереж у форматі «питання-відповіді»

 Фотоматеріали по темі